Tips voor leuke uitstapjes

De Haringvlietsluizen, het grootste sluizencomplex van Europa, zijn vlak bij. Aan de voet van de sluizen zit de HaringvlietExpo. Deze expositie biedt een uitstekend inzicht in de werking van de sluizen en alles wat daarmee samenhangt. Vanuit de expo kan een bezoek aan het sluizencomplex worden gebracht. Bij de expo zit een restaurant met terras, met voor de kinderen een kinderboerderij en een speeltuin met trampolines. Vlak voor de sluizen ligt de vissershaven van Stellendam. De haven en de visafslag zijn zeker ook een bezoekje waard.

Bij het R.T.M.(Rotterdamsche Tramweg Maatschappij)museum krijgt U een indruk hoe vroeger het openbaar vervoer tussen Rotterdam en de eilanden geregeld was. U kunt een tochtje maken met een gerestaureerde (stoom)tram door de duinen van “De Punt” van Goeree en over de Brouwersdam. Tijdens de rit, die ongeveer een uur duurt, heeft U een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en de duinen. In de remise kunt U het gerestaureerde trammaterieel bezichtigen.

Het Bezoekerscentrum de Grevelingen is het informatiecentrum over de Grevelingen. Deze afgedamde zeearm van de Noordzee is nu het grootste zoutwatermeer van Zuidwest Europa zonder getij. In het bezoekerscentrum vindt U een overzicht van alles wat U in en rond de Grevelingen kunt tegenkomen. Achter het bezoekerscentrum vertrekken rondvaartboten.

Volgende pagina >